maandag 27 februari 2017

EEN SUPER VAKANTIE!!!

Vakantie!!


Eindelijk was het zo ver. Eindelijk was het vakantie. Het eerste weekend heel weinig doen en het maken van je huiswerk. Daarna de maandag ook nog huiswerk en toen was ik helemaal klaar om vakantie te vieren. 

De dinsdag heb ik film gekeken en gelezen. Dat houd in zo min mogelijk in zo veel mogelijk tijd doen. 

De woensdag was het wel een actievere dag. Eerst de wekker af laten gaan en dan er uit. Om 8 uur zaten we al in de auto op weg naar Utrecht. Na twee uur in de auto en eigenlijk iets aan de late kant waren we bij de Cinemac. Je raad het vast al, WE GINGEN NAAR HARRY POTTER!!!


Binnen eerst nog heel lang gewacht. Gelukkig was het binnen niet zo druk. We gingen in een groep van ongeveer 20 mensen naar binnen. Eerst lieten ze de 'Sorting Ceremony' zien en daarna liepen we langs de trein. We werden mee genomen over het perron en liepen naar de tentoonstelling. 
Je kwam binnen in de jongensslaapzaal op 'Hogwarts'. Overal stonden poppen met de outfits uit de films aan. De 'Merauders map' lag er ook. Van alle lessen lagen er wel spullen en stonden er outfits van de leraren, zo ook die van 'Severus Snape'. Veel spullen van Umbridge lagen er ook. Haar veer en roze outfit lag er ook. Ook haar kattenbordjes hingen aan de muur. 

Wat ik ook heel erg leuk vond was de 'Quidditch' kamer. Daar lag de bezem van Harry en die van Draco Malfoy. De Nimbus 2000 en de Nimbus 2001. De uniformen hingen er en niet alleen van de school, maar ook van 'Bulgaria' en 'Ireland'.

Het allermooiste vond ik de replica van 'Buckbeak' Hij was heel groot en erg precies gemaakt. Als je snel keek leek hij net echt. Je zag alleen dat hij nep was doordat hij stokstijf stil stond.

De een na laatste kamer was de 'Dark Arts' kamer hierin stonden de outfits van 'Tom Riddle' en 'Fultermore'. Ook lag de versteende 'Colin Creevey' er. Er lagen ook nog een paar objecten, waaronder de vervloekte ketting en de 'Horcruxes'.

In de laatst kamer stonden de galaoutfits van het bal en de 'Fenix' samen met de 'Deathly Hallows' en 'Dobby'.

De donderdag gingen we schaatsen. We hebben het heel lang vol gehouden en hebben het ook heel erg leuk gehad. Echt een dag om niet te vergeten.

Vrijdag, zaterdag en zondag heb ik vooral veel gelezen, film gekeken en huiswerk gemaakt. Dus vooral voorbereid op de dagen na de vakantie.

Nu de maandag weer gehad en het is nog niet bezig en het is als weer druk.

Toe aan Vakantie...